Telefoonnummer: +31 (0) 20 575 4010| donderdag 29 juni 2017
Citigate logo
Citigate logo
headerbar nieuws

‘Webcast verdringt persconferentie, maar deze kan toch nog steeds heel waardevol zijn’n’

Een groeiend aantal AEX-fondsen presenteert de jaarcijfers tegenwoordig via een webcast in plaats van een persconferentie. Het Financieele Dagblad schreef er woensdag over in een uitgebreid artikel. Arcadis wordt in het artikel genoemd als één van de bedrijven die niet langer een persconferentie organiseert, maar het tegenwoordig houdt bij een belronde met journalisten en één met analisten. ‘Ook grote AEX-fondsen als Heineken en Unilever volstaan met korte telefonische gesprekken met de journalisten, die daarnaast een webcast kunnen afluisteren’, aldus de krant.

Toch kan een persconferentie nog steeds heel waardevol zijn, benadrukt Citigate’s executive director Geert Pielage in het artikel en tegenover BNR. 

Lees meer

Mijn stage bij het Media Intelligence team van Citigate First Financial

Mijn naam is Kevin van Geest en ik ben derdejaars Communicatie-student aan de Hogeschool van Amsterdam. Vorig jaar zocht ik voor mijn opleiding een beroepsoriënterende stage. Mijn zoektocht naar een stageplek eindigde bij Citigate First Financial. Van november 2015 tot maart 2016 liep ik hier 10 weken stage. Nadat ik mijn stage succesvol afsloot, groeide ik door tot de functie Junior Media Analyst.

Nu, een jaar later, doe ik dat nog met veel plezier. Het is ten slotte een mooie manier om bij te verdienen, te studeren en tegelijkertijd relevante werkervaring op te doen.

Lees meer

Citigate Nieuws Update: wat is er nieuw in 2017?

Nadat we iedereen een gelukkig en gezond 2017 hebben gewenst, kijken we met genoegen terug op een geslaagd 2016. In de laatste maanden verwelkomden we vijf nieuwe collega's, werkten we aan verschillende interessante projecten, inclusief de presentatie van de herziene Corporate Governance Code, en hebben we ons dienstenaanbod voor Media Intelligence uitgebreid.

Lees verder op ons Engelstalige pagina!

Citigate versterkt Media Intelligence en Full Service Corporate Communicatie propositie met nieuw talent

Amsterdam, 16 januari 2017 – Citigate First Financial, marktleidend adviesbureau op het gebied van corporate en financiële communicatie, breidt haar media intelligence team uit met de aanstelling van Eline Ronner, Ruben Cardol en Tim Coorn. Met hun ervaring op het snijvlak van communicatie, journalistiek en finance zullen zij Citigate’s diensten op het gebied van premium mediamonitoring verder versterken. Daarnaast versterken Sascha van Dijck en Heleen Gorter als respectievelijk event manager en executive assistant Citigate’s full service corporate en financiële communicatiepropositie.

Lees meer

Citigate First Financial feliciteert de winnaars van de Dutch IR Awards!

De Nederlandse Vereniging voor Investor Relations (NEVIR) heeft donderdagavond de winnaars van de Dutch IR Awards 2017 bekendgemaakt. Het was het tiende jaar op rij dat er prijzen werden uitgereikt aan in Nederland genoteerde ondernemingen en professionals die uitblinken in Investor Relations. Tijdens de tiende editie van deze jaarlijkse ceremonie werden prijzen uitgereikt voor ‘Beste Onderneming’ op het gebied van Investor Relations en ‘Beste IR professional’.

Lees meer

Heineken, TKH Group en Kendrion winnaars Investor Relations Awards 2017

Amsterdam, 13 januari 2017 – De Nederlandse Vereniging voor Investor Relations (NEVIR) heeft gisteravond de winnaars van de Dutch IR Awards 2017 bekend gemaakt. Het was het tiende jaar op rij dat deze prijzen werden uitgereikt aan in Nederland genoteerde ondernemingen en professionals die uitblinken in Investor Relations. Tijdens de tiende editie van deze jaarlijkse award avond werden prijzen uitgereikt voor ‘Beste Onderneming’ op het gebied van Investor Relations en ‘Beste IR professional’.

Lees meer

Season’s greetings for all!

IPO-COMMUNICATIE: POSITIONEREN VAN TRANSACTIE ÉN ONDERNEMING

Een beursgang is een intensief traject dat nauwlettend door de media wordt gevolgd. Vaak blijft onderbelicht wat zo’n listing precies inhoudt. Communicatie over een beursnotering beslaat volgens Citigate First Financial meer dan alleen ondersteuning van de transactie. “De beursgang is de start van een nieuwe fase voor de onderneming. Als bedrijf moet je goed nadenken wie je doelgroepen zijn, welke informatie zij relevant vinden en hoe je die in behapbare brokken presenteert.”

Dit interview is op 19-12-2016 verschenen in het M&A Magazine.

Lees meer

 

 

 

Nominaties Dutch IR Awards 2017

De Nederlandse Vereniging voor Investor Relations (NEVIR) heeft de nominaties bekend gemaakt voor de Dutch IR Awards 2017. De awards worden op 12 januari 2017 voor het tiende jaar op rij uitgereikt aan Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen en professionals die uitblinken in Investor Relations.

Lees meer

De communicatie-impact van de herziene Corporate Governance Code

Citigate First Financial heeft de afgelopen twee jaar de Monitoring Commissie Corporate Governance Code geadviseerd bij het externe communicatiebeleid. We zijn dan ook verheugd dat de herziene Code zojuist is overhandigd aan de Minister van Economische Zaken, Henk Kamp. Hulde voor de Commissie onder leiding van Jaap van Manen!

De herziene Code bevat een groot aantal relevante aanpassingen ter verbetering van het stelsel van checks and balances bij beursgenoteerde ondernemingen. Met name van commissarissen wordt verlangd dat zij dichter op het bestuur zitten. Daarbij geeft de code duidelijk aan hoe hier, binnen de context van het jaarverslag, verantwoording over af te leggen. Naar onze mening zou de verantwoording daar niet toe beperkt hoeven te blijven. Zeker ook gezien de link die wordt gelegd naar de meer persoonlijke aandacht van media voor individuele bestuurders en commissarissen, zouden ondernemingen zich moeten afvragen of deze aanpassing ook gevolgen heeft voor de wijze waarop commissarissen worden ingezet bij de communicatie met de verschillende stakeholders. 

De Commissie heeft hier een samenvatting van de Code gepubliceerd en de hele Code is hier te lezen. Wij beperken ons hieronder tot een overzicht van de impact die de Code kan hebben op de communicatie van ondernemingen richting hun stakeholders. 

Lees meer

Contactinformatie

James Wattstraat 100
1097 DM Amsterdam

Tel: +31 (0) 20 575 4010
Mail: info@citigateff.nl 

Meer contactinfo

24/7 bereikbaar!

Tijdens kantooruren:
Tel: +31 (0) 20 575 4010

Buiten kantooruren:
Tel: +31 (0) 6 5026 1626
Tel: +31 (0) 6 5099 9343

Laatste Tweet

We are Citigate FF

RT @geertp66: Gefeliciteerd @WouterScheepens met het uitkomen van je boek en dank voor de inspirerende presentatie vanmiddag. Werk aan de w…

1 day, 19 hours ago Reply Retweet Favorite